• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Laksefilet i whiskey-sauce

Laksefilet i whiskey-sauce

Laksefileter serveres med whiskey-sauce, kartofler og grønne bønner. Denne opskrift er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

4 stk. laksefileter uden skind á 125 g
Smør eller olie til stegning

Whiskey-sauce:
30 g smør
30 g mel
1 løg
ca. 5 dl sødmælk
Salt og peber
Irsk whiskey

Kogte kartofler
Hakket persille
Evt. grønne bønner
Grov sennep (f.eks. Old Irish Mustard eller Dijonsennep)

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde ved middel varme, uden at det tager farve. Rør melet i. Rør til du har en homogen masse og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens du hele tiden rører rundt. Lad saucen koge og rør den helt glat og fri for klumper, inden du kommer mere mælk i. saucen skal være ret tyk, for den bliver tyndere når whiskeyen kommer i. Lad saucen koge sagte i ca. 5 minutter for at fjerne melsmagen og rør ofte i den, så den ikke brænder på. Smag den til med salt og peber og hold den varm.

Steg leksefileterne på en slip-let pande i lidt smør i ca. 4 minutter på hver side. Drys dem med salt og peber og anret dem på varme tallerkener.

Bring saucen i kog, tag gryden væk fra varmen og smag kraftigt til med whiskey. Hæld lidt af saucen over laksefileterne og server resten i en varm sauceskål.

Server retten sammen med kogte kartofler hvor du drysser hakket persille over, ligesom du kan koge grønne bønner til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind