Laksefileter serveres med whiskey-sauce, kartofler og grønne bønner. Denne opskrift er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stk. laksefileter uden skind á 125 g
Smør eller olie til stegning
Whiskey-sauce:
30 g smør
30 g mel
1 løg
ca. 5 dl sødmælk
Salt og peber
Irsk whiskey
Kogte kartofler
Hakket persille
Evt. grønne bønner
Grov sennep (f.eks. Old Irish Mustard eller Dijonsennep)
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde ved middel varme, uden at det tager farve. Rør melet i. Rør til du har en homogen masse og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens du hele tiden rører rundt. Lad saucen koge og rør den helt glat og fri for klumper, inden du kommer mere mælk i. saucen skal være ret tyk, for den bliver tyndere når whiskeyen kommer i. Lad saucen koge sagte i ca. 5 minutter for at fjerne melsmagen og rør ofte i den, så den ikke brænder på. Smag den til med salt og peber og hold den varm.
Steg leksefileterne på en slip-let pande i lidt smør i ca. 4 minutter på hver side. Drys dem med salt og peber og anret dem på varme tallerkener.
Bring saucen i kog, tag gryden væk fra varmen og smag kraftigt til med whiskey. Hæld lidt af saucen over laksefileterne og server resten i en varm sauceskål.
Server retten sammen med kogte kartofler hvor du drysser hakket persille over, ligesom du kan koge grønne bønner til.
Skriv et svar