Her er en opskrift på nogle fiskefrikadeller med krydderurter. De kan serveres med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild samt salt og peber.
Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
250 g laksekød
250 g torskekød eller lyssej
2 tsk salt
Peber
2 æg
2 spsk hvedemel
1 bundt dild
1 bundt purløg
10 g kapers
Skal af 1 citron
3 dl fløde
Sådan laver du krydderurte-fiskefrikadeller
Fiskekødet mixes sejt i en foddprocessor sammen med saltet.
1 æg ad gangen tilsættes, mens foodprocessoren kører rundt.
Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal.
Kør igen mens fløden hældes i i en tynd stråle.
Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
Frikadellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120 grader. Ønsker du et flot grill-mønster, så steg herefter fiskefrikadellerne 1 min. på hvers ide på en varm grillpande.
Ønsker du ikke at bruge ovn, så steg fiskefrikadellerne 4-5 min. på hver side på en slipletpande i gyldent smør tilsat lidt olie.
Anret krydderurte-fiskefrikadellerne med en grov remoulade, evt. på spid med grillet chilipølse imellem.
Servér f.eks. frikadellerne med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.
Skriv et svar