Kold, kogt laks med tzatziki er en dejlig og sund ret. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stk frosne laksefilet uden skind á 125 g
1 laurbærblad
Letsaltet vand
Tzatziki:
1 bg (200g) græsk yoghurt
1-2 pressede hvidløgsfed
Salt og peber
½ agurk
ca. 100 g sukkerærter
1 salathoved
12 skalrejer og persilleblade til pynt
Lunt brød (evt. tyrkisk eller italiensk)
Fremgangsmåde
Bring 2-3 cm vand i kog i en gryde og kom laurbærbladet, salt og de frosne laksefileter i. Når vandet koger igen, skruer du ned til ganske svag varme og lader laksen simre sagte i ca. 5 minutter. Træk gryden væk fra blusset, læg låg på og lad laksen trække i ca. 10 minutter, eller til den netop føles fast.
Tag laksefileterne op med en hulske og lad dem køle af under et stykke stanniol, som du lægger løst over dem for at forhindre at deres overflade tørrer ud.
Rør yoghurten lidt mere lind med vand eller mælk og smag til med hvidløg, salt og peber. Lad dressingen trække i køleskabet til serveringen.
Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske og skær frugtkødet i små tern. Stil dem til side. Skyl sukkerærterne og lad dem dryppe af.
Kom ikke agurketernene i tzatzikien før umiddelbart inden serveringen, for elleres gør deres saft dressingen for tynd.
Skriv et svar