• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Kold, kogt laks med tzatziki

Kold, kogt laks med tzatziki

Kold, kogt laks med tzatziki er en dejlig og sund ret. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

4 stk frosne laksefilet uden skind á 125 g
1 laurbærblad
Letsaltet vand

Tzatziki:
1 bg (200g) græsk yoghurt
1-2 pressede hvidløgsfed
Salt og peber
½ agurk
ca. 100 g sukkerærter

1 salathoved

12 skalrejer og persilleblade til pynt

Lunt brød (evt. tyrkisk eller italiensk)

Fremgangsmåde

Bring 2-3 cm vand i kog i en gryde og kom laurbærbladet, salt og de frosne laksefileter i.  Når vandet koger igen, skruer du ned til ganske svag varme og lader laksen simre sagte i ca. 5 minutter. Træk gryden væk fra blusset, læg låg på og lad laksen trække i ca. 10 minutter, eller til den netop føles fast.

Tag laksefileterne op med en hulske og lad dem køle af under et stykke stanniol, som du lægger løst over dem for at forhindre at deres overflade tørrer ud.

Rør yoghurten lidt mere lind med vand eller mælk og smag til med hvidløg, salt og peber. Lad dressingen trække i køleskabet til serveringen.

Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske og skær frugtkødet i små tern. Stil dem til side. Skyl sukkerærterne og lad dem dryppe af.

Kom ikke agurketernene i tzatzikien før umiddelbart inden serveringen, for elleres gør deres saft dressingen for tynd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind