Her er opskriften på en let selskabsret med kartoffelsoufflé med røgede sild. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 pk kartoffelmospulver (4 personer)
2 store røgede sild (eller 3 mindre)
1 stort hakket løg
2 spsk olivenolie (eller anden olie)
ca. 50 g smør
1-2 tomater
1 dl rasp
1 dl revet ost
Fremgangsmåde
Kartoffelmosen laves efter anvisningen på pakken.
De røgede sild renses meget omhyggeligt og deles i fileter, løget koges gyldent i olien og et fladt ovnfast fad smøres godt med smør.
Halvdelen af kartoffelmosen lægges i fadet og fordeles jævnt, derpå de røgede sildefileter, det hakkede gyldne løg og tilsidst de skivede tomater. Resten af kartoffelmosen fordeles jævnt over og til sidst drysses med en blanding af rasp og revet ost.
Smørklatter anbringes ligeligt på overfladen, og det hele sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til overfladen er gylden og sprød.
Server med groft rugbrød og smør.
Skriv et svar