Indbagt laks smager rigtig godt. Her er en opskrift på indbagt laks med avocadocreme. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
8 plader fillodej (eller 4 plader butterdej)
2 spsk olivenolie
200 g laks
½ ds aspargessnitter ekstra fine (135 g drænet vægt)
1/4 fennikel
4 forårsløg
16 sorte oliven uden sten
Salt og peber
4 spsk tør vermouth eller sherry
Til pensling af butterdej
1 æg
1 spsk sesamfrø
Pynt
Cherrytomater
Sorte oliven
Herudover ingredienser til avocadocreme.
Fremgangsmåde
del laksen, så der bliver 4 stykker.
Hæld væden fra aspargesene (gem væden) og skær oliven og grønsager i fine skiver (gem lidt oliven til pynt).
Del fillodejen, så stykkerne bliver ca. 15 x 20 cm. Pensl hvert stykke med lidt olie og læg dem i 3-4 lag. Der skal være 4 pakker i alt. Eller rul butterdejen ud, så de bliver dobbelt størrelse. Fordel fyldet på de fire stykker og hæld vermoout over. Krydr med salt og peber. Pak filledejen sammen og bind pakkerne med bomuldssnor. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Bruges butterdej, ffoldes dejen til pakker, og kanterne presses sammen med en gaffel. Butterdejspakkerne pensles med lidt sammenpisket æg eller vand og drysses med sesamfrø.
Her kan du se opskriften på avocadocreme.
Serveres med salat og avocadocreme og pyntes med cherrytomater og oliven.
Skriv et svar