Her er en dejlig opskrift på laks der er hyldeblomstpocheret, og med pikante grønsager til. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stykker laks a 125 g
0,5 dl koldpresset rapsolie
1,5 dl hyldeblomstsaft
1 spsk akaciehonning
3 stk laurbærblade
1 porre
2 små gulerødder
1 spsk friskhakket ingefær
Salt og hvid peber
Dild til pynt
Tilbehør
Vilde ris
Groft brød
Fremgangsmåde
Kom de 4 stykker laks i et lille fad med koldpresset rapsolie. Kom hyldeblomstsaft, akaciehonning, laurbærblade ved, sammen med porren skåret i fine ringe, gulerødderne skåret i små stykker og ingefæren friskhakket i fine stykker.
Bag det 10-12 minutter ved 120 grader i en forvarmet ovn.
Krydr med salt og hvid peber.
Server laksen lun eller lad den køle af i lagen og server den kold. Fjern skindet inden servering.
Læg grønsagerne på toppen af laksen og pynt med med frisk dild. Server evt. med vilde ris og groft brød.
Skriv et svar