Her er en lækker opskrift på en fiskepizza, som du kan lave til hverdag eller fest. Opskriften giver mad til ca. 4 personer.
Ingredienser
1 pk dybfrossen butterdej
1 lille ds sardelfileter
500 g torske- eller koteletfiskefilet
Salt
2 tsk Worchestersauce (eller efter smag)
friskmalet hvid peber
1-1½ tsk stærk sennep
3 spsk oliven- eller anden olie
1 dl finthakket løg
80-100 g smør
mel
2 spsk tomatpuré
Paprika (efter smag)
4 spsk hakket persille
4 skiver hollandsk ost (f.eks. en mild Danbo)
Fremgangsmåde
Dejen tøs helt op, rulles ud og hviler køligt ca. ½ time.
Sardelfileterne skylles, fisken vaskes i koldt vand og tørres.
Bland salt, Worchestersauce, peber, sennep, olie og hakket løg og hæld det over fisken, der stilles køligt ca. ½ time.
Smør en tærteform med knapt halvdelen af smørret, drys med lidt mel og læg butterdejen i formen.
Har dejen trukket sig sammen i hviletiden (det gør frossen butterdej ofte) må den forsigtigt trækkes ud lidt. Den skal helt op ad siderne af tærteformen og helst lidt udover.
Fisken tages op af lagen og dryppes af i en sigte.
Fordel fiskeblandingen over dejen i tærteformen og læg ostestrimler på kryds og tværs derover. Fordel smørklatter mellem osten.
Pizzaen bages i en varm ovn ved ca. 175 grader på midterste rille i ca. 30 minutter.
Server pizzaen varm.
Skriv et svar