• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Æggeretter / Fiskegratin

Fiskegratin

Her er opskriften på en gratin med fisk. Denne fiskegratin rækker til 4 personer.

Ingredienser

400 g kogt hvid fisk
1 skalotteløg
40-50 g smør
75 g mel
1 dl hvidvin eller tør hvid vermouth
ca. 3 dl fiskebouillon
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
peber
muskatnød
5 æggehvider
rasp
smør

Sådan laver du en fiskegratin

Tænd ovnen på 200° almindelig ovnvarme. Tag fisken frem hvis den har været i køleskabet.

Pil og hak skalotteløget meget fint. Bag mel og smør op i en kasserolle. Tilsæt skalotteløget og lad det snurre lidt med før der spædes med først fiskebouillon og vin/vermouth, og siden mælk og fløde. Lad stuvningen koge godt igennem og lad den derefter køle af til den er fingervarm. Tilsæt æggeblommerne og rør godt. Smag til med peber, muskatnød og salt. Pisk hviderne helt stive. Pil fisken i mindre stykker og vend forsigtigt både fisk og æggehvider sammen med stuvningen. Smør et ildfast fad med smør og drys det med rasp. Hvis man ønsker at gratinen skal soufflere dvs. hæve, vælges en cylindrisk form. Fyld gratinmassen i formen og drys lidt rasp over. Læg et par smørklatter øverst og bag gratinen i ca. 45 min.

Tips

Klipfisk, brosme, gedde, lange, kuller, torsk m.fl. er særligt velegnet til fiskegratin
Fiskegratin kan også laves af et stykke fisk der dampes specielt til gratinen. I så fald kan man anvende den bouillon fisken er pocheret i til at lave stuvningen med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind