• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Fetagratinerede rejer med peberfrugtsalat

Fetagratinerede rejer med peberfrugtsalat

Her er en dejlig opskrift med rejer og peberfrugtsalat. Retten tager ca. 45 minutter at tilberede og er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

1 ds flåede tomater
2 spsk olivenolie
1 lille finthakket løg
1-2 fed presset hvidløg
1 bdt persille (hakket)
salt og peber
400-450 g frosne store rejer (optøede)
100-150 g feta i tern
Evt. 4 eller 8 frosne store rejer (optøede) til pynt

Peberfrugtsalat:
1 grøn og  gul peberfrugt
1 lille fennikel
2 forårsløg
tomatsaft fra dåsen
salt og peber
paprika

Samt et groft brød

Fremgangsmåde

Lad tomaterne dryppe af i en sigte og hak dem. Saften skal bruges senere.

Varm olivenolien op i en gryde og lad løgternene snurre i den, til de er klare, men ikke har taget farve.

Tilsæt tomaterne sammen med hvidløg og persille.

Smag til med salg og peber. Pas på med salten, da fetaen der kommer i senere er meget saltet.

Lad tomatblandingen simre i 10-15 minutter, til den er kogt ind.

Fordel den i 4 ovnfaste portionsskåle.

Læg de afdryppede rejer ovenpå og tryk dem lidt ned i tomatblandingen og hak så fetaternene groft og læg dem øverst.

Sæt skålene i en 225 grader varm ovn eller på grillen, indtil fetaen er næsten smeltet.

Hvis du vil pynte med skalrejer, så put nu 1-2 stykker ned i den næsten smeltede ost i hver skål og sæt dem i ovnen igen i et par minutter, indtil rejerne er varme og osten har fået en gyldenbrune toppe.

Fremgangsmåde med peberfrugtsalaten:

Mens tomatblandingen simrer, kan du lave salaten.

Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.

Hvis fenniklen har fint, lysegrønt løv, så gem det til pynt. Skær knolden i papirtynde skiver oppefra og ned.

Forårsløgene skæres i ringe.

Bland grønsagerne og anret dem i en skål. Tip: brug gerne en glasskål, så man kan se alle farverne.

Smag tomatsaften til med krydderier og hæld en passende mængde over salaten og pynt evt. med fennikelløv.

Server de gratinerede rejer lige fra ovnen. Spis salaten og et groft brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind