Her er en dejlig opskrift med rejer og peberfrugtsalat. Retten tager ca. 45 minutter at tilberede og er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 ds flåede tomater
2 spsk olivenolie
1 lille finthakket løg
1-2 fed presset hvidløg
1 bdt persille (hakket)
salt og peber
400-450 g frosne store rejer (optøede)
100-150 g feta i tern
Evt. 4 eller 8 frosne store rejer (optøede) til pynt
Peberfrugtsalat:
1 grøn og gul peberfrugt
1 lille fennikel
2 forårsløg
tomatsaft fra dåsen
salt og peber
paprika
Samt et groft brød
Fremgangsmåde
Lad tomaterne dryppe af i en sigte og hak dem. Saften skal bruges senere.
Varm olivenolien op i en gryde og lad løgternene snurre i den, til de er klare, men ikke har taget farve.
Tilsæt tomaterne sammen med hvidløg og persille.
Smag til med salg og peber. Pas på med salten, da fetaen der kommer i senere er meget saltet.
Lad tomatblandingen simre i 10-15 minutter, til den er kogt ind.
Fordel den i 4 ovnfaste portionsskåle.
Læg de afdryppede rejer ovenpå og tryk dem lidt ned i tomatblandingen og hak så fetaternene groft og læg dem øverst.
Sæt skålene i en 225 grader varm ovn eller på grillen, indtil fetaen er næsten smeltet.
Hvis du vil pynte med skalrejer, så put nu 1-2 stykker ned i den næsten smeltede ost i hver skål og sæt dem i ovnen igen i et par minutter, indtil rejerne er varme og osten har fået en gyldenbrune toppe.
Fremgangsmåde med peberfrugtsalaten:
Mens tomatblandingen simrer, kan du lave salaten.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.
Hvis fenniklen har fint, lysegrønt løv, så gem det til pynt. Skær knolden i papirtynde skiver oppefra og ned.
Forårsløgene skæres i ringe.
Bland grønsagerne og anret dem i en skål. Tip: brug gerne en glasskål, så man kan se alle farverne.
Smag tomatsaften til med krydderier og hæld en passende mængde over salaten og pynt evt. med fennikelløv.
Server de gratinerede rejer lige fra ovnen. Spis salaten og et groft brød til.
Skriv et svar