Her er opskriften på engelske fiskefrikadeller. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 pk kartoffelmospulver
3-4 spsk mel
4-6 mosede sardeller (efter smag)
4 æg
2 store løg
2 porrer (det hvide)
500 g torske- eller koteletfiskefilet
2 bdt persille
100 g smør til stegning
Fremgangsmåde
Lav kartoffelmosen efter anvisningen på pakken og tilsæt smørret. Kom kartoffelmosen i en skål og rør omhyggeligt mel, æg og de mosede sardeller i.
Fiskefileten dampes i letsaltet vand sammen med løg, porrer og persille, til den er hvid og fast (12-15 minutter), hvorefter den tages op med hulske og plukkes i småstykker, mens den endnu er varm.
Løg, porrer og persille tages derefter op af suppen og hakkes fint enten med en kniv eller gennem en persillehakker.
Det hele blandes i kartoffelmosen og der smages evt. til med salt og friskmalet hvid peber.
Farsen trilles i kugler, med melede hænder, kuglerne trykkes flade og skal så tørre ca. 10 minutter. Frikadellerne steges i ca. 75 g nøddebrunt smør, til de er gyldne på begge sider, så kommes det sidste smør på panden, og de serveres varme sammen med stegesmørret og evt. tomatsalat.
Skriv et svar