Her er en nem gryderet, som det meste af tiden passer sig selv, men du kan lave andre ting. Mange børn kan også godt lide denne ret.
Til 4 personer.
Ingredienser:
½kg oksesmåkød
2 tykke porrer
4 gulerødder
50g margarine
½ liter vand eller suppe
2 tsk salt
2 tsk peber
300g grønne bønner (1 pose frosne)
2 spsk mel
1 bdt hakket persille
Fremgangsmåde:
1) Skyl porrerne rigtig godt med koldt vand og skær dem derefter i tynde skiver.
2) Skyl gulerødderne godt og skær også dem i tynde skiver.
3) Kom margarinen i en stegegryde og lad det blive lysebrunt.
4) Kom kødet i og brun det for god varme. Rør rundt med en træske.
5) Kom porre- og gulerodsskiverne i gryden og svits det videre i nogle minutter.
6) Drys salt og peber på og hæld væden i.
7) Læg grydelåg på og lad retten småkoge i 25-30 min.
8) Kom bønnerne i og lad retten stå i yderligere ca. 10 min.
9) Rør melet jævnt med lidt vand. Hæld jævningen i gryden mens du rører rundt. Kog retten videre et par minutter og smag til.
10) Hæld retten i et halvdybt fad og drys med hakket persille som pynt.
Som tilbehør kan jeg anbefale løse ris eller kogte kartofler.
Skriv et svar