Her er en nem og god opskrift på braiseret kalveskank. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 kalveskank på ca. 1½ kg
1 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk paprika
Merian
2 løg
4 spsk olie
ca. 2 dl bouillon
2 spsk tomatpuré
1½ spsk hvedemel
Fremgangsmåde
Vælg en kalveskank med meget kød på og bed slagteren skære den igennem.
Gnid den med salt, peber, paprika og lidt stødt merian. Pil og snit løgene. Varm olien op i en pande.
Steg løgene klare, de må ikke tage farve. Fordel dem over pandens (eller bradepandens) bund og læg kalveskanken ovenpå.
Sæt panden i ovnen ved 175 grader. Spæd med lidt bouillon, dæk med folie og lad skanken småstege til kødet er helt mørt, ca. 1½ time. Tag det op og hold det varmt.
Pisk sky og bouillon sammen og se det over i en gryde. Rør tomatpuré, mel og koldt vand sammen og jævn skyen med blandingen. lad saucen koge til den er jævn, smag til med krydderier.
Skær skanken i skiver. Servér med tomatsaucen, ærter, gulerødder eller andre grønsager.
Spaghetti eller panderistede kartofler smager også dejligt hertil.
Skriv et svar