Her er en dejlig opskrift på bøf lavet i folie, med råstegte kartofler. Opskriften giver 4 portioner.
Ingredienser
4 skiver velhængt oksefilet eller tykstegfilet á 175-200 g
Olie
Salt og peber
Fyld
1 finthakket skalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 fuldmodne tomater
½-1 peberfrugt
150 g rå champignonskiver
Salt og peber
½ tsk basilikum
ca. 40 g smør
Tilbehør
Råstegte kartofler (eller flutes)
Brøndkarse
Fremgangsmåde
Bank bøfferne med håndroden og skub dem sammen. Aftør kødet med køkkenrulle. Opvarm 1-2 spsk olie på en tykbundet pande. Vend bøfferne på den gloende varme pande, så kødet er let brunt og kødporerne lukket. Tag bøfferne af panden. Læg hver bøf på et ret stort stykke folie.
Aftør panden med køkkenrulle. Smelt smørret og tilsæt finthakkede løg og hivdløg, og svits til løgene er klare. Tilsæt skiveskårne champignoner og strimler af grøn peberfrugt. Lad alt snurre lidt og tilsæt flåede tomater skåret i både. Smag fyldet til med salt og peber. Drys salt og peber på bøfferne. Fordel fyldet på bøfferne og dryp stegesmørret over.
Pak foliet om bøfferne som bageren pakker flødeskumskager ind. Læg foliepakkerne i ildfast fad eller bradepande og sæt dem midt i ovnen ved 275 grader i 5-8 minutter afhængigt af tykkelse og kvalitet.
Servering
Anret foliepakkerne på et fad og åbn dem lidt. FOliet fjernes først på tallerkenen. Server bøfferne med lun, sprød flute eller råstegte kartofler og brøndkarse.
Variationer
Variation af fyldet
Udelad peberfrugt og tilsæt ristede baconterninger eller lidt udstrimlet skinke i stedet.
Variation af tilbehør
I stedet for brøndkarse kan man give grøn salat eller tomatsalat til.
Tips og tricks
Det er bedst at bruge frisk basilikum hvis det kan skaffes.
Husk at sætte en tallerken på bordet til foliet.
Man kan godt lave bøfferne og fyld i forvejen. Pakkerne må blot ikke lukkes, før begge dele er helt koldt. Derefter pakkes de ind, lægges i fadet og stilles i køleskabet, indtil lidt før de skal varmes. Fadet sættes blot lige i ovnen før serveringen. Beregn lidt længere stegetid, når bøfferne er kolde.
Skriv et svar