Her er opskriften på en tærte med asparges og tun. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Bund
100 g smør
150 g hvedemel
50 g grahamsmel
½ dl kærnemælk
½ tsk salt
Fyld
20 g smør
3 spsk hvedemel
Væden fra asparges
2 dl mælk
½ tsk dijonsennep
Lidt revet muskatnød
Salt og peber
1 dl aspargessnutter (drænet vægt 270 g)
1 ds tun i vand (drænet vægt 100 g)
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde
Bund
Ingredienserne til bunden æltes sammen, rulles ud og kommes i en smurt tærteform (26 cm i diameter), som stilles køligt i 1 time.
Derefter prikkes bunden med en gaffel, og den forbages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Fyld
Smørret smeltes og bages op med mel, aspargesvand og mælk. Stuvningen koges godt igennem og smages til med muskatnød, dijonsennep, salt og peber. den skal have en ret tyk konsistens.
Aspargessnitter og tun fordeles på den forbagte tærteform og stuvningen hældes over.
Bages færdig ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres med en grøn salat.
Skriv et svar