Her er en dejlig opskrift på asparges med beurre blanc og sojamarineret kalkunbryst. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 kalkunbryst på 800 g
1 dl sojasauce
2 fed pressede hvidløg
Lidt smør til stegning
Beurre blanc
Lidt smør til stegning
3 skalotteløg
150 g koldt smør
Saften af 1-2 røde grapefrugter (2 dl)
Salt og peber
Evt. lidt sukker
Salat
1 rød grapefrugt uden skind, skåret i tern
½ salatløg i skiver
1 glas sorte oliven uden sten (drænet vægt ca. 90 g)
½ fennikel i tynde skiver (ca. 100 g)
Dressing
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
½ tsk sukker
Salt og peber
Tilbehør
1 glas grønne store asparges (drænet vægt ca. 185 g)
Frisk kørvel eller koriander til pynt
Fremgangsmåde
Bland sojasauce og presset hvidløg og mariner kalkunbrystet i 24 timer. Vend det et par gange undervejs.
Smelt lidt smør og brun kalkunbrystet i en gryde. Hæld sojamarinaden og 1 dl vand ved og steg det i 40 minutter.
Beurre blanc
Hak skalotteløgene fint. Svits dem i lidt smør, til de er klare. Tilsæt grapefrugtsaft og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt det kolde smør lidt efter lidt og pisk godt, til smørret er helt blandet med væden. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Saucen må ikke koge.
Salat
Bland ingredienserne til salaten og hæld dressingen over.
Servering
Anret skiver af kød og hele asparges på et fad og hæld beurre blanc over aspargesene.
Pynt med frisk kørvel eller koriander.
Skriv et svar