• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Æggeretter / Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Her er opskriften på en gratin med blomkål. Denne blomkålsgratin rækker til 4 personer.

Ingredienser

1 blomkål
salt
1 skalotteløg
40-50 g smør
75 g mel
1 tsk hvidvinseddike
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
peber
muskatnød
5 æggehvider
en god håndfuld friskreven parmesanost
smør
rasp

Sådan laver du en blomkålsgratin

Tænd ovnen på 200° almindelig ovnvarme.

Gør blomkålen i stand og del den i buketter. Skær stokken i mindre stykker og gem dem. Kog buketterne 2-3 min. i letsaltet vand. Tag buketterne op og kog stokken mør. Lad samtidig vandet koge ind til 3-4 dl Tag stokken op og kom den i blenderen. Pil og hak skalotteløget meget fint. Bag mel og smør op i en kasserolle. Tilsæt skalotteløget og lad det snurre lidt med før der spædes med først blomkålsvand og vineddike, og siden mælk og fløde. Lad stuvningen koge godt igennem før den hældes i blenderen. Blend stok og stuvning til det er helt glat. Lad stuvningen køle af til den er fingervarm. Tilsæt æggeblommerne og lad dem køre med. Smag til med peber, muskatnød og salt. Pisk hviderne helt stive og vend dem sammen med resten. Smør et ildfast fad med smør og drys det med rasp. Hvis man ønsker at gratinen skal soufflere dvs. hæve, vælges en cylindrisk form. Læg blomkålsbuketterne i fadet, drys lidt parmesanost over og dæk med gratinmassen. Drys med rasp og læg et par smørklatter øverst. Bag gratinen i ca. 45 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind