En kendt ret på påskebordet er skidne æg. Trods det noget specielle navn er den velsmagende ret et perfekt supplement til påskelammet, sildepostejen eller stenbiderrognen. Retten kan laves med almindelige hønseæg eller med små, delikate vagtelæg. Opskriften er beregnet til 6 personer, og tager ca. 30 minutter at lave.
Ingredienser
8 hønseæg eller 16 vagtelæg
Sennepssauce
50 g smør
50 g hvedemel
½ l mælk
3 spsk dijonsennep
1 tsk groft salt og friskkværnet peber
Pynt
Friskklippet karse
Tilbehør
240 g groft rugbrød
Fremgangsmåde
Kom æggene i en gryde med koldt vand – vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene “smilende” ved svag varme og under låg i 6-8 minutter.
Sennepssauce
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 minutter. Smag til.
Servering
Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve “smilende” æg og karse.
Skriv et svar