• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Påske / Skidne æg med cremet sennepssauce

Skidne æg med cremet sennepssauce

En kendt ret på påskebordet er skidne æg. Trods det noget specielle navn er den velsmagende ret et perfekt supplement til påskelammet, sildepostejen eller stenbiderrognen. Retten kan laves med almindelige hønseæg eller med små, delikate vagtelæg. Opskriften er beregnet til 6 personer, og tager ca. 30 minutter at lave.

Ingredienser

8 hønseæg eller 16 vagtelæg

Sennepssauce

50 g smør
50 g hvedemel
½ l mælk
3 spsk dijonsennep
1 tsk groft salt og friskkværnet peber

Pynt

Friskklippet karse

Tilbehør

240 g groft rugbrød

 

Fremgangsmåde

Kom æggene i en gryde med koldt vand – vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene “smilende” ved svag varme og under låg i 6-8 minutter.

Sennepssauce

Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 minutter. Smag til.

Servering

Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve “smilende” æg og karse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind