Her er opskriften på en af de mest kendte stykker chokolade: Mozartkuglen. Du får 30 mozartkugler med denne opskrift.
Ingredienser
400 g marcipan
100 g blød nougat
30 hasselnødder
200 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade eller sukkerblomster til pynt
Fremgangsmåde
Rul marcipanen ud på bagepapir. brug ostehøvl eller kartoffelskræller og læg tynde skiver nougat på. Skær små firkanter ud og læg en nød på hver. Tril marcipanen sammen om nødden, så nougaten vender indad.
Smelt chokoladen over vandbad. Dyp kuglerne i chokolade og afsæt dem på bagepapir og stil dem koldt.
Når chokoladen er stivnet, kan de pyntes med en top af smeltet hvid chokolade eller f.eks. med små sukkerblomster.
Tip: Du kan bedst skære eller høvle nougaten, hvis den er godt kold.
Skriv et svar