• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Julemad / Risbudding

Risbudding

Denne risbudding kan spises juleaften og resten af året istedet for risalamande. Tilberedt med rismælk og sojafløde er den et godt alternativ, hvis der er mælkeallergi i familien. Opskriften er beregnet til 2 personer.

Ingredienser

4 dl rismælk (eller alm. mælk)
3 3/4 dl vand
1 knsp ubleget salt
250 g jasminris
2 æggeblommer
100 g cremefraiche (kan udelades)
70 g tørret frugtmiks
50 g rørsukker
Kornene fra i vanillestang
1 dl sojafløde (eller kaffefløde)
1 tsk revet skal af usprøjtet appelsin

Pynt

Evt. lidt finthakket frugtmiks og mynte

Sådan laver du risbudding

Kom mælk, vand og salt i en tykbundet gryde og varm op under omrøring, til det begynder at koge. Skru ned, tilsæt risene og lad det småkoge i 10 min.

Tilsæt herefter æggeblommer, cremefraiche, tørret frugt, rørsukker og vanille og rør i gryden de næste 10-12 minutter. Det må ikke koge, for så kan retten komme til at smage brændt.

Pisk sojafløden til skum og kom den i gryden.

Tilsæt revet appelsinskræl, rør rundt og skru ned til lav varme. Fortsæt med at røre, mens retten småsimrer i endnu 5 minutter, eller til risene er færdigkogte.

Server evt. med et drys finthakket frugtmiks og en kvist mynte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind