Peberkager er altid populære til jul. Se her hvordan du laver hjemmelavede peberkager.
Ingredienser
½ kg sukker
250 g smør (stuevarmt)
2 dl piskefløde
2 dl sirup
2 spsk bagepulver
4 tsk stødt ingefær
4 tsk stødt kanel
4 tsk stødt kardemomme
2 spsk kakao
ca. ½ kg mel (måske mere)
Fremgangsmåde
Rør sukker og smør sammen, tilsæt først fløden, og så de øvrige ingredienser.
Tilsæt mel, til dejen har en fast, men ikke hård konsistens.
Hvor meget mel afhænger af det mel, du bruger. Speltmel er dejligt, men suger meget mere end almindeligt hvedemel.
Lad dejen ligge i køleskabet mindst natten over, før du går igang med udrulningen.
Rul dejen meget tyndt ud, og stik den ud til forme (brug evt. sjove forme).
Den dej, der bliver tilovers, samles og rulles ud igen.
Bag kagerne ved 180 grader, til de er gyldne, men de må ikke blive mørke, da de så bliver bitre.
Dekorer med glasur, og brug dem både til at spise og til at hænge på juletræet.
Skriv et svar