• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Bageopskrifter til jul / Klejner – Hjemmelavede med cognac

Klejner – Hjemmelavede med cognac

Klejner er en af julens klassiske kager. Her er en god opskrift på hjemmebagte klejner, som indeholder cognac.

Ingredienser

360 g hvedemel
120 g kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt
100 g smør
120 g sukker
1/3 tsk fint salt
3 æg
3 spsk piskefløde
3 spsk cognac
Fintreven skal af 1 stor citron
1½ tsk friskstødte kardemommefrø (eller 3-3½ tsk. færdigstødt kardemomme)

ca. 1 liter jordnødde- eller solsikkeolie til at koge klejnerne i.

Fremgangsmåde

Sigt mel, kartoffelmel og hjortetaksalt ned i en skål.

Hak og bland smørret ind i melblandingen.

Pisk sukker, salt, æg og fløde luftigt og let.

Tilsæt cognac, citronskal og kardemomme.

Bland æggemassen med mel og smør, til dejen akkurat har samlet sig.

Pak den ind i plasticfilm og stil den køligt natten over (eller mindst 6-7 timer).

Drys lidt mel på bordet. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) og skær den i 4-5 cm brede bånd med en klejnespore.

Del dem diagonalt på den anden led i 8-10 cm lange stykker.

Skær en slidse i hver og vrid klejnerne (træk en af snipperne igennem slidsen).

Kog klejnerne i en gryde med stor åbning. Kog ikke flere end 5-7 stykker ad gangen, så det er lettere at holde en konstant temperatur i gryden. Ligesom det er nemmere at få dem op i tide.

De skal være lysebrune og vendes en enkelt gang i olien undervejs, brug en strikkepind eller en pincet.

Læg de nykogte klejner på aviser dækket med køkkenrulle, så det værste fedt kan suges fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind