Her er nogle specielle jule muffins med kardemomme.
Ingredienser
200 g sukker
200 g smør (stuetemperatur)
5 æg (store)
½ vanillestang
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
100 g hasselnøddekerner (finthakkede)
1½ tsk stødt kardemomme
Olie (til at smøre formene)
Hasselnøddekerner (finthakkede til drys)
Fremgangsmåde
Flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Vanillekorn, sukker og smøret piskes til en luftig blanding med en håndmikser.
Pisk herefter et æg i ad gangen.
I en anden skål blander du nu mel, bagepulver, kardemomme og 100 g finthakkede hasselnødder.
Bland nu de to blandinger sammen til en ensartet dej.
Hæld dejen op i muffins forme. Fyld formene op til kanten, så kan muffinen stadig vokse opad og blive flot, under bagningen.
Bag dem ved 185 grader, til de er let gyldne og giver efter ved tryk. Det er nok ca. 15-20 minutter.
Tip: Pas på ikke at bage dem for lang tid, da du så kan få nogle tørre muffins.
Skriv et svar