• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Bageopskrifter til jul / Juleboller

Juleboller

En god opskrift på at lave nogle gode juleboller. Opskriften giver ca. 12 stk.

Ingredienser

600 g hvedemel
300 g smør
½ tsk salt
60 g sukker
50 g gær
3 dl mælk

Remonce:
150 g blødt smør
100 g sukker
50 g rosiner
50 g tørrede abrikoser
50 g smuttede mandler
1 spsk abrikosmarmelade
1 spsk vand

Fremgangsmåde

Hak mel og smør sammen til en grynet masse.

Bland sukker og salt i. Rør gæren ud i mælken og hæld det i dejen. Rør dejen, til den er smidig og blank. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

Rør smør og sukker sammen til remoncen og tilsæt rosiner og grofthakkede abrikoser og mandler. Del dejen i 12 stykker og rul hvert dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på 1 cm.

Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så de holder på remoncen, og rør abrikosmarmeladen sammen med vandet.

Sæt bollerne på en plade med bagepapir og pensl med abrikosmarmelade. Bag bollerne nederst i ovnen ved 200 grader i 20 minutter og server dem lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind