• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Bageopskrifter til jul / Hvid julekage

Hvid julekage

Her er opskriften på en hvid julekage.

Ingredienser

100 g mandler
225 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
350 g mel
3 tsk bagepulver
2½ dl mælk

Appelsinsmørcreme:
200 blødt smør
120 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Skal af 1 appelsin
3 spsk appelsinsaft

Overtræk:
2 pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
1 dl glukosesirup
1 tsk vaniljeekstrakt
75 g kokosmel

Fremgangsmåde

Blend mandlerne til fint mel og rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og bland mandler, mel og bagepulver. Rør melblandingen i skiftevis med mælken og hæld dejen i en smurt 24 cm springform.

Bag kagen ved 175 grader i 50 minutter og lad den afkøle.

Pisk smør og flormelis lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne, revet appelsinskal og appelsinsaft og rør appelsinsmørcremen godt sammen.

Flæk den afkølede kage i tre bunde og læg dem sammen med smørcremen.

Pisk æggehviderne let stive og kog sukker op med siruppen. Lad sukkerblandingen koge i 1 minut og tag den af varmen. Hæld sukkerblandingen ned til hviderne i en tynd stråle mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt vaniljeekstrakten og pisk i 7 minutter.

Smør sukkerglasuren over kagens top og sider og drys med kokosmelet.

Tip: Du kan f.eks. flække kagen, ved at trække et stykke rengjort ståltråd gennem kagen. Det giver et meget jævnt og lige snit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind