Her er en original opskrift på honningkage, sådan som vi kender det fra de kendte bagere i Christiansfeld.
Ingredienser
2 tsk potaske
3 æggeblommer
500 g honning
500 g hvedemel
3 tsk brunkagekrydderi
1 tsk hjortetaksalt
Fremgangsmåde
Opløs potasken i æggeblommerne. det er vigtigt at potasken er helt opløst inden du går videre. Blandingen vil udvikle lidt varme, men det er helt naturligt.
Lun honningen lidt og bland æggeblommer og alle andre ingredienser i.
Ælt dejen glat i en skål eller på bordet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. et døgn.
Rul dejen ud til en 3-4 mm tykkelse.
Stik kagerne ud med nogle forme og læg dem på en bageplade.
Bag honningkagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 10 minutter.
Afkøl kagerne og pynt dem med sprøjteglasur. Det kan evt. være farvet med rød og grøn frugtfarve.
Skriv et svar