• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Bageopskrifter til jul / Honningkage

Honningkage

Her er en original opskrift på honningkage, sådan som vi kender det fra de kendte bagere i Christiansfeld.

Ingredienser

2 tsk potaske
3 æggeblommer
500 g honning
500 g hvedemel
3 tsk brunkagekrydderi
1 tsk hjortetaksalt

Fremgangsmåde

Opløs potasken i æggeblommerne. det er vigtigt at potasken er helt opløst inden du går videre. Blandingen vil udvikle lidt varme, men det er helt naturligt.

Lun honningen lidt og bland æggeblommer og alle andre ingredienser i.

Ælt dejen glat i en skål eller på bordet.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. et døgn.

Rul dejen ud til en 3-4 mm tykkelse.

Stik kagerne ud med nogle forme og læg dem på en bageplade.

Bag honningkagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 10 minutter.

Afkøl kagerne og pynt dem med sprøjteglasur. Det kan evt. være farvet med rød og grøn frugtfarve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind