• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Grill / Skinkesteg med grillede kartoffelskiver

Skinkesteg med grillede kartoffelskiver

Til den store grill aften kan du f.eks. servere skinkesteg med grillede kartoffelskiver. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

Skinkesteg

1 ridset skinkesteg med svær 3/4-1 kg
2 spsk smeltet smør
1 spsk groft salt

Tilbehør

Grillede kartoffelskiver: Skær 4 bagekartofler i 1 cm tykke skiver. Pensl dem med olie og krydder med salt og peber. Grill kartoflerne i ca. 5 minutter på hver side.

Grillede asparges: Friske grønne asparges pensles med lidt olie og grilles ca. 3 minutter på hver side. Krydder med salt og peber.

Tacosauce (mild eller hot efter behag)

Fremgangsmåde

Gå sværen efter. Den skal være ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Pensl med smør langs med alle sværene. Fordel derefter salt langs med sværene.

Det anbefales, at der til denne opskrift benyttes grill med låg og med mulighed for indirekte stegning. Ved indirekte stegning sættes en foliedrypbakke på midten af den nederste rist og brikker lægges på begge sider af drypbakken. Stegen placeres på risten lige over drypbakken.

Grill kødet ved indirekte stegning under låg ca. 1 1/4 time. Brug stegetermometer. Mærk efter om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis den er blød vendes sværen nedad og steges videre til centrumtemperaturen er 65 grader. Pas på sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres for.

Vigtigt: Kødet kan let blive tørt, hvis centrumtemperaturen overstiger 65 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind