Til den store grill aften kan du f.eks. servere skinkesteg med grillede kartoffelskiver. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Skinkesteg
1 ridset skinkesteg med svær 3/4-1 kg
2 spsk smeltet smør
1 spsk groft salt
Tilbehør
Grillede kartoffelskiver: Skær 4 bagekartofler i 1 cm tykke skiver. Pensl dem med olie og krydder med salt og peber. Grill kartoflerne i ca. 5 minutter på hver side.
Grillede asparges: Friske grønne asparges pensles med lidt olie og grilles ca. 3 minutter på hver side. Krydder med salt og peber.
Tacosauce (mild eller hot efter behag)
Fremgangsmåde
Gå sværen efter. Den skal være ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Pensl med smør langs med alle sværene. Fordel derefter salt langs med sværene.
Det anbefales, at der til denne opskrift benyttes grill med låg og med mulighed for indirekte stegning. Ved indirekte stegning sættes en foliedrypbakke på midten af den nederste rist og brikker lægges på begge sider af drypbakken. Stegen placeres på risten lige over drypbakken.
Grill kødet ved indirekte stegning under låg ca. 1 1/4 time. Brug stegetermometer. Mærk efter om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis den er blød vendes sværen nedad og steges videre til centrumtemperaturen er 65 grader. Pas på sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres for.
Vigtigt: Kødet kan let blive tørt, hvis centrumtemperaturen overstiger 65 grader.
Skriv et svar