Denne opskrift på Osso buco kan tilberedes på grillen. Det er en dejlig ret om sommeren. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 skiver osso buco
3 dl hvidvin
1 dl hyldeblomstkoncentrat
1 l kalvebouillon
Skal af ½ appelsin
Skal af ½ citron
4 løg
4 stilke bladselleri
3-4 gulerødder
1 skrællet æble
3½ spsk hvedemel
Tilbehør
Nye kartofler
Krydderurter
Smør
Fremgangsmåde
Grillen køres klar til inddirekte varme – det vil sige, at du placerer kullene i hver sin side af kulristen. Lad grillen nå cirka 180-200 grader.
Grønsager og æbler skrælles, rengøres og skæres derefter i rustikke, mundrette størrelser. Læg derefter grønsagerne i bunden af en støbejernswok, støbejernsgryde eller et dybt indfast fad og vend hvedemelen deri.
Skær små snit ned langs kanten på senen af osso bucoen og grill stykkerne ved direkte varme, altså direkte over kullene, til osso bucoen får grillmærker, ca. et par minutter på hver side. Den grillede osso buco kommes oven på grønsagerne, og wokken stilles midt på grillristen. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat, hvidvin og kalvefond.
Retten skal nu stå og simre i ca. 3-3½ time, til osso bucoen er mør. Inden serveringen fjernes det overskydende fedt.
Server nye kartofler, forskellige krydderurter og smør til.
Terp family skriver
Super lækker ret! Smager kanon!