• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Grill / Osso buco tilberedt på grill

Osso buco tilberedt på grill

Denne opskrift på Osso buco kan tilberedes på grillen. Det er en dejlig ret om sommeren. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

4 skiver osso buco
3 dl hvidvin
1 dl hyldeblomstkoncentrat
1 l kalvebouillon
Skal af ½ appelsin
Skal af ½ citron
4 løg
4 stilke bladselleri
3-4 gulerødder
1 skrællet æble
3½ spsk hvedemel

Tilbehør

Nye kartofler
Krydderurter
Smør

 

Fremgangsmåde

Grillen køres klar til inddirekte varme – det vil sige, at du placerer kullene i hver sin side af kulristen. Lad grillen nå cirka 180-200 grader.

Grønsager og æbler skrælles, rengøres og skæres derefter i rustikke, mundrette størrelser. Læg derefter grønsagerne i bunden af en støbejernswok, støbejernsgryde eller et dybt indfast fad og vend hvedemelen deri.

Skær små snit ned langs kanten på senen af osso bucoen og grill stykkerne ved direkte varme, altså direkte over kullene, til osso bucoen får grillmærker, ca. et par minutter på hver side. Den grillede osso buco kommes oven på grønsagerne, og wokken stilles midt på grillristen. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat, hvidvin og kalvefond.

Retten skal nu stå og simre i ca. 3-3½ time, til osso bucoen er mør. Inden serveringen fjernes det overskydende fedt.

Server nye kartofler, forskellige krydderurter og smør til.

Kommentarer

  1. Terp family skriver

    7. maj 2013 kl. 07:56

    Super lækker ret! Smager kanon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind