Grillet mørbrad smager bare rigtig godt. Her er opskriften på grillet mørbrad i skiver med citrus-kartofler. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Mørbrad
1 svinemørbrad (afpudset og skåret i 2 cm tykke skiver på skrå)
Olie til pensling
Salt og stødt chili peber
Citrus-kartofler
12-16 halverede nye kartofler
50 g smør
1 fed hakket hvidløg
2 tsk groft salt
1 tsk citronpeber
1 spsk limesaft
Salat
1 blomkål delt i små buketter
1 rødløg i tynde ringe
1 zucchini (squash) i meget tynde skiver
1 grøn peberfrugt i tern
1 dl sorte oliven uden sten
2½ spsk olivenolie
1 spsk vineddike
Salt og peber
Fremgangsmåde
BLancher blomkålsbuketterne i 2 minutter i kogende vand. Spul dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af i et dørslag. Anret blomkål, løg, zucchini, peberfrugt og oliven på et passende fad. Rør olie og eddike sammen og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over og lad det trække et par timer i køleskab.
Dup kødet tørt og pensl med olie. Grill kødet ca. 4 minutter på hver side. Pensl med lidt olie undervejs og krydder med salt og chili peber.
Læg kartoflerne med skrællen nedad i folie (folien skal ikke lukkes). Smelt smørret. Tilsæt hvidløg, salt, citronpeber og lime. Pensl kartoflerne med smørsaucen. Steg dem på grillen i “folieskålene” ca. 35-40 minutter. Pensl af og til med smørsaucen. Vend også skærefladen nedad ind imellem.
Skriv et svar