Mexicansk inspireret grillret med marineret filet royal med mango sauce. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Filet
600 g filet royal, flækket på langs
Olie til pensling
Marinade
1½ tsk fint hakket ingefær
1 fed hakket hvidløg
1 spsk akacie honning
½-1 spsk fint hakket syltet Jalapeno Chili
2 spsk teriyaki marinade
1 spsk vand
Sauce
1 mango, skrællet og skåret i mindre stykker
1/4 – ½ dl lime saft
1-2 fed hvidløg
1 tsk syltet Jalapeno chili
Groft salt
1 spsk hakket bredbladet persille
Tilbehør
Nye små kartofler, dampede grønne bønner og grillede hvede tortillas. Bred et tyndt lag smør ud over brødene. Fold dem til halvmåner og grill dem ½-1 minut på hver side.
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt og læg det i en plasticpose. Bland ingredienserne til marinaden og hæld den ved. Marinér kødet i køleskabet 6-8 timer.
Dup kødet let med køkkenrulle og pensl med olie. grill det ca. 8 minutter på hver side. Pensl med lidt olie undervejs. Lad kødet hvile 10 minutter inden det skæres for.
Blend mango, lime, hvidløg og chili til en ensartet masse, smag til med salt. Lad det trække ½ time ved stuetemperatur. Rør persille i lige inden servering.
Skriv et svar