Her er opskriften på marinerede skinkespyd, som kan tilberedes på grillen. De er meget smukke med deres grønne og gule nuancer. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Skinkespyd:
600 g skinkekød i tern (2 x 2 cm)
1-2 zucchini (squash) i skiver
1-2 peberfrugter i store tern
Grillspyd
Olie til pensling
Marinade:
4 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Et par stænk hot pepper sauce eller Tabasco
groft salt
Ananas Relish:
2 dl fint hakket ananas
1 dl fint hakket papaya
½ dl fint hakket rød peberfrugt
½ dl fint hakket salatløg
1 lille fint hakket stærk grøn chili
2 spsk fint hakket mynte
Groft salt
Tilbehør:
Salat af flere slags salatblade.
Dressing af 2½ del olie og 1 del eddike, samgt til med salt og peber.
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til marinaden. Dup kødet tørt og læg det i en plasticpose. Hæld marinaden ved og luk posen. Mariner kødet i køleskabet 1-2 timer.
Bland ingredienserne til relish. Smag til med salt. Lad den stå 1 time ved stuetemperatur inden servering.
Fordel kød, zucchini og peberfrugt på grillspyd. Grill spyddene ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt og pensl dem samtidig med olie.
Krydder spyddene med salt og peber.
Skriv et svar