Her er en dejlig opskrift på en kotelet med skaft, grillet i spansk mojo. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stk. koteletter med skaft
Mojo
2-3 røde peberfrugter (250 g)
½ tsk spidskommen
2 spsk paprika
½-1 rød chili (skyllet og fri for kerner)
6 fed hvidløg
Saften af 1 lime
1 tsk fint salt
Tilbehør
2 avocado
1 dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg
Salt og peber
800 g små kartofler
1½ dl salt
Fremgangsmåde
Brænd de røde peberfrugter af på grillen eller i ovnen, så de bliver helt sorte. Læg dem derefter i en plastikpose, luk den og lad dem trække lidt. Nu skulle det være nemt at få det sorte skund af. Fjern desuden overskydende saft og kernehuset.
Kom de grillede peberfrugter i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Blend derefter med en stavblender, til massen er fin.
Kom koteletterne ned i en frysepose og hæld mjoen over.Luk posen og lad dem marinere i minimum 3 timer.
Tænd op i grillen og placer alle kullene i den ene side af grillen. Så kan du grille direkte over kullene eller inddirekte i den anden side.
De mojomarinerede koteletter grilles først ved inddirekte varme i ca. 12 minutter. Dernæst på direkte varme ca. 1-2 minutter på hver side, så de får grillmærker.
Skriv et svar