Her er en dejlig opskrift på grillet hamburgerryg. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 stk hamburgerryg (ca. 800 g)
BBQ-sauce
1½ spsk dijonsennep
5 spsk ketchup
5 spsk brun farin
4 fed presset hvidløg
2 spsk engelsk sauce
½ tsk oregano
Tilbehør
½ spidskål
½ bakke spinatblade
1 lille håndfuld tranebær
½ rødløg
2 spsk æblecidereddike
3 spsk rapsolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
BBQ-sauce
Blend dejonsennep, ketchup, brun farin, hvidløg, engelsk sauce og oregano sammen til en lind sauce.
Grillet hamburgerryg
Kullene placeres i hver side af grillen, sådan at du kan stege ved inddirekte varme.
Placér hamburgerryggen i en stegholder midt på grillristen – så der ikke er kul direkte under.
Pensl jævnligt med BBQ-saucen, til hamburgerryggen har en kernetemperatur på ca. 75 grader. Grilltiden er ca. 1 time og 20 minutter.
Lad den færdiggrillede hamburgerryg stå og trække i ca. 10-15 minutter, førden skæres i skiver.
Tilbehør
Server den grillede hamburgerryg med en frisk spidskålssalat af fintsnittet spidskål, skyllede spinatblade, tørrede tranebær og fintsnittet rødløg. Vend derefter salaten rundt med æblecidereddike og rapsolie. Krydr salaten med lidt salt og peber.
Skriv et svar