Her er retten til kødelskeren som elsker kød. en god stor bovsteak serveret med forfriskende sommersalat og grillede tortillas, tilberedt på grillen. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Bovsteak
4 bovsteaks uden fedtkant (1½ cm tykke)
Olie til pensling
Citrus BBQ-sauce
4 ananasringe fra dåse
1-2 spsk ananassaft fra dåse
3/4 dl chili tomatsauce
Revet skal af 1 citron
1 spsk rødvinseddike
1 stor rød chili, med eller uden kerner
3-4 stilke friske koriander
½ spsk spidskommen
2 spsk rørsukker
Salat
½-1 sommerspidskål (fjern evt. de yderste grove blade)
2 røde æbler med skræl og i tern
1 lille bdt fintsnittet forårsløg
1 grøn peberfrugt i strimler
Olie/eddike dressing i forholdet 2½:1
Salt og peber
Tilbehør
Grillede hvede tortillas: Bred et tyndt lag hvidløgssmør ud over brødene. Fold dem til halvmåner og grill dem ½-1 minut på hver side.
Fremgangsmåde
Blend ingredienserne til BBQ-saucen og lad den trække et par timer i køleskab.
Dup kødet tørt og pensl det med lidt olie. Grill kødet ca. 8 minutter på hver side. Pensl med BBQ-saucen de sidste par minutter.
Snit kålen i fine strimler. Anret grønsager og æbler på et passende fad. Bland olie og eddike og smag til med salt og peber.
Skriv et svar