Her er opskriften på en spændende gelé lavet af flåede tomater. Brug den som forret eller en let hovedret. Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
750 g flåede tomater
Husblas (efter anvisning på pakken)
Salt
Sellerisalt
Paprika
½ suppeterning (hønsebouillon)
4 spsk hakket persille
Yoghurt (eller creme fraiche)
Fremgangsmåde
4 tomater tages fra, skæres i kvarter og trykkes fri for kerner, hvorefter de hakkes groft. Resten af tomaterne findeles i blender og røres med så meget varmt vand, at man har ½ liter tomatsaft.
Saften smages til med krydderierne og husblasen tilsættes efter anvisningen på pakken.
4 portionsforme (eller kopper eller en randform) skylles i koldt vand og fyldes 3/4 med tomatsaften. De hakkede tomater fordeles i formene eller randen og det hele sættes i køleskabet.
Suppeterningen opløses i en smule kogende vand og røres i yoghurten, der smages til med salt og tilsidst røres persillen i.
Serveres med ristet brød.
Skriv et svar