• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Forretter / Tigerrejer på filokurve

Tigerrejer på filokurve

Her er en rigtig god opskrift på en forret med tigerrejefyld lagt i en kurv bagt af filodej. Portionen her er beregnet til 6 personer.

Ingredienser

75 g frossen filodej (2-6 plader) – optøet
1½ spsk flydende fedtstof
½ agurk (ca. 200 g)
1 frisk rød chilipeber
4 spsk flydende fedtstof
250 g frosne tigerrejer med halevifte (optøede)
1 lille hakket hvidløg
3 spsk hakkede friske citronmelisblade
3/4 tsk groft salt
1½ dl cremefraiche 18%

Limefrugt i halve skiver

Fremgangsmåde

Sådan laver du filokurvene:

Form 6 kugler på størrelse med mandariner ud af stanniol. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir. Fold nu filedejspladerne ud og læg et vådt viskestykke eller andet klæde henover, sådan at pladerne ikke tørrer ud. Pensl nu pladerne med fedtstoffet, og skær dem ud i 24 stykker (størrelsen skal være ca. 12 x 12 cm). Tag 4 stykker dej og læg dem ovenpå hinanden i en stjerneform. Tag stjernerne og læg dem henover stanniol kuglerne, med smørsiden nedad. Form stjernerne til kurve, og sørg for at få nogle flade bunde, så de kan stå stabilt. Bag filokurvene midt i ovnen, i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Filokurvene kan opbevares i en tætsluttende kagedåse i 3-4 dage. Så de kan laves på forhånd.

Fyld:

Skær agurken over på den lange led og fjern kernerne. Skær nu agurken i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Chilipeberen flækker du også på langs, fjerner kernerne under rindende vand. Brug gerne en spids kniv til formålet. Hak chilipeberen i små stykker, indtil du har ca. 1 spsk i alt.

Fedtstoffet varmer du på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rejerne svitses i ca. 1 minut. Tilsæt nu agurk, chili og hvidløg. Svits det hele yderligere 1 minut, og vend så citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.

Servering:

Stil filokurvene på portionstallerkener. Fordel først det varme fyld i kurvene og dernæst en god klat cremefraiche ovenpå. Pynt evt. med limefrugt i skiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind