Her er en rigtig god opskrift på en forret med tigerrejefyld lagt i en kurv bagt af filodej. Portionen her er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
75 g frossen filodej (2-6 plader) – optøet
1½ spsk flydende fedtstof
½ agurk (ca. 200 g)
1 frisk rød chilipeber
4 spsk flydende fedtstof
250 g frosne tigerrejer med halevifte (optøede)
1 lille hakket hvidløg
3 spsk hakkede friske citronmelisblade
3/4 tsk groft salt
1½ dl cremefraiche 18%
Limefrugt i halve skiver
Fremgangsmåde
Sådan laver du filokurvene:
Form 6 kugler på størrelse med mandariner ud af stanniol. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir. Fold nu filedejspladerne ud og læg et vådt viskestykke eller andet klæde henover, sådan at pladerne ikke tørrer ud. Pensl nu pladerne med fedtstoffet, og skær dem ud i 24 stykker (størrelsen skal være ca. 12 x 12 cm). Tag 4 stykker dej og læg dem ovenpå hinanden i en stjerneform. Tag stjernerne og læg dem henover stanniol kuglerne, med smørsiden nedad. Form stjernerne til kurve, og sørg for at få nogle flade bunde, så de kan stå stabilt. Bag filokurvene midt i ovnen, i ca. 12 minutter ved 200 grader.
Filokurvene kan opbevares i en tætsluttende kagedåse i 3-4 dage. Så de kan laves på forhånd.
Fyld:
Skær agurken over på den lange led og fjern kernerne. Skær nu agurken i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Chilipeberen flækker du også på langs, fjerner kernerne under rindende vand. Brug gerne en spids kniv til formålet. Hak chilipeberen i små stykker, indtil du har ca. 1 spsk i alt.
Fedtstoffet varmer du på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rejerne svitses i ca. 1 minut. Tilsæt nu agurk, chili og hvidløg. Svits det hele yderligere 1 minut, og vend så citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.
Servering:
Stil filokurvene på portionstallerkener. Fordel først det varme fyld i kurvene og dernæst en god klat cremefraiche ovenpå. Pynt evt. med limefrugt i skiver.
Skriv et svar