• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Forretter / Ovnbagte Portobello-svampe med persille-spätzle og tomatbalsamico sauce

Ovnbagte Portobello-svampe med persille-spätzle og tomatbalsamico sauce

Her er en opskrift der er god til nytårsmenuen eller andre menuer. En rigtig god forret, bestående af ovnbagte portobello-svampe med persille-spätzle og tomatbalsamico sauce. Forretten er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

4 stk. portobello svampe (roden fjernet)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk balsamico vineddike
200 g skorzonerrødder
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Ekstra jomfruolivenolie

Spätzle

150 g hvedemel
Havsalt
2 store æg
1 dl danskvand
4 spsk bredbladet persille (finthakket)
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Tomat-balsamico sauce

2 spsk smør
2 modne tomater (kødet fjernet og skåret i fine tern)
2 spsk balsamico vineddike
Havsalt
Friskkværnet sort peber

 

Fremgangsmåde

Spätzle

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, indtil der opstår en glat, flydende dej. En gryde med vand, tilsat havsalt, bringes i kog. Sæt et dørslag, som passer, over gryden (dørslaget må ikke røre vandet) og skru ned for varmen.

Hæld dejen i dørslaget og pres frem og tilbage med en dejskraber indtil al dejen er kommet igennem hullerne.

Så snart “haletudserne” kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og lægges ned i en bradepande. Vend dem i lidt ekstra jomfruolivenolie og lad dem køle af.

Varm en pande op og tilsæt lidt ekstra jomfruolivenolie og spätzle. Sautér indtil de er gyldne og sprøde.

Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.

Portobello svampe

Kom svampene op i en bradepande. Stænk med ekstra jomfruolivenolie, balsamico vineddike, havsalt og friskkværnet sort peber.

Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Skorzonerrødder

Skræl og vask skorzonerrødderne. Skær dem på skrå i lange tynde skiver. Sautér dem på en pande tilsat ekstra jomfruolivenolie, til de er gyldne og sprøde. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.

Tomat-balsamico sauce

Varm smørret op i en gryde, til det tager svagt imod farve. Tilsæt tomat, balsamico vineddike, havsalt og friskkværnet sort peber.

Kog få sekunder og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind