Her er opskriften på marinerede grønsager. Opskriften rækker til 4-6 personer.
Ingredienser
1 porre
2 gulerødder
⅓ broccoli
1 lille fennikel
2 rødløg
1 tyk skive knoldselleri
1-2 persillerødder
10-15 champignon
1 courgette
5 dl vand
¼ dl hvidvinseddike
2 dl hvidvin
2 tsk salt
15 peberkorn
8 allehåndefrø
1½ tsk korianderfrø
2 laurbærblad
2 fintsnittet fed hvidløg
5-6 spsk ekstra jomfruolivenolie
Sådan laver du marinerede grønsager
Gør grønsagerne i stand og skær dem i mundrette stykker. Svampene skal forblive hele. Bring vandet i kog sammen med eddike, vin, salt og krydderier. Kog grønsagerne i lagen, kog dem fra 1-3 min. og kog dem af flere omgange. Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål. Kom hvidløget i gryden og kog lagen ind til der er knap 1 dl tilbage. Tag gryden af blusset, rør olien i og hæld det over grønsagerne som en marinade.
Tips
Kogetiden for grønsager er forskellig. De skal være gennemkogte, men stadig have bid. Sørg for at koge grønsagerne familievis, sådan at rødder koges med rødder osv. så er det lettere at få kogetiden til at passe.
Retten bliver fin med færre grønsager end de nævnte, men løg og mindst to slags rodfrugter bør dog altid indgå. Grønsagerne kan serveres både lune og kolde – bare ikke køleskabskolde. De kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Skriv et svar