Her er opskriften på en forret med salat med lammenyre og karamelliserede løg. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
20 skalotteløg
25 g smør
3 spsk æblemost
1 spsk sukker
salt og peber
1 portion sennepsdressing
200 g spæde blandede salatblade
4 lammenyrer
salt og peber
1 spsk olivenolie
Sådan laver du lammenyre på salat med karamelliserede løg
Lad løgene bløde ud i koldt vand i 30 min. og pil dem. Sauter løg, smør, sukker og æblemost sammen under låg ved ganske svag varme, til løgene er møre. Fjern låget og lad væden dampe væk så løgene karamelliserer. Smag til med salt og peber og stil dem til side.
Skyl og tør salaten. Vend den med dressing og anret den. Læg løgene hen over.
Gør nyrerne i stand og skær dem i skiver. Steg nyrerne ganske kort i hed olie. Anret nyrerne på salaten og server med det samme.
Tips
Nyrer skal lynsteges ved høj varme ellers bliver de seje og gummiagtige.
Skriv et svar