Her er opskriften på en kyllingeterrine som kan bruges som forret. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
Kylling i aspic
kogeurter: 1 gulerod, 1 persillerod, 1 tynd skive selleri, 1 løg, 1 fed hvidløg
3-4 persillestilke, 2 kviste timian, 1 laurbærblad
3 store kyllingelår
1 tsk salt
10 peberkorn
lidt salt
10 dråber hvidvinseddike
2 blade husblas
Sådan laver du kyllingeterrine
Gør kogeurterne i stand og læg dem i gryden sammen med krydderurterne. Læg kyllingelårene oven på, hæld vand på til det dækker, tilsæt salt og bring det i kog. Lad det simre ganske blidt, til lårene er helt møre – ca. 45 min.
Tag lårene op og lad dem køle lidt af. Pil kødet af dem og sæt det til side. Læg skind og ben tilbage i gryden og lad det simre i yderligere 30 min. under låg. Hak kyllingekødet groft, kom det i en skål og vend det med en lille smule salt og eddike. Fordel kødet i 4 portionsforme (eller i én stor form). Dæk dem med plastfilm og stil dem i køleskabet. Si suppen for ben, skin og kogeurter. Skum den omhyggeligt for fedtog kog den ind til 2,5 dl. Lad husblassen bløde ud i koldt vand i 10 min. Si den nedkogte suppe gennem en meget fin sigte, klem vandet af husblassen og rør den ud i suppen. Fordel suppen over kyllingekødet i formene. Sæt terrinerne i køleskabet og lad dem stivne i 8-12 timer.
Skriv et svar