Her er opskriften på en kyllingemousse. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
200 g kyllingelever
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
1 kvist timian
¾ dl tør marsala, tør hvid vermouth eller en ikke for sød portvin
2 spsk piskefløde
125 g koldt smør i terninger
ca. 1 spsk cognac
et par dråber balsamicoeddike
salt og peber
Sådan laver du kyllingelevermousse
Puds leverne af og dup dem tørre med køkkenrulle.
Hak løg og hvidløg meget fint og klar dem på panden i olie. Skub løgnene til side, skru op og rist leverne til de er lysebrune på begge sider. Tilsæt timian og hedvin. Lad vinen dampe næsten væk. Fjern timiankvisten og kom resten i en blender eller foodprocessor. Tilsæt fløde og blend et øjeblik. Tilsæt smørret lidt efter lidt mens maskinen kører. Smag til med cognac, eddike samt salt og peber. Kom moussen i en beholder og lad den blive kold.
Server moussen på tynde skiver ristet brød med cornichoner eller kompot af rødløgog evt. en salat af blandede bladsalater.
Tips
Kan også laves med andelever.
Skriv et svar