• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Forretter / Kyllingelevermousse

Kyllingelevermousse

Her er opskriften på en kyllingemousse. Opskriften rækker til 4 personer.

Ingredienser

200 g kyllingelever
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
1 kvist timian
¾ dl tør marsala, tør hvid vermouth eller en ikke for sød portvin
2 spsk piskefløde
125 g koldt smør i terninger
ca. 1 spsk cognac
et par dråber balsamicoeddike
salt og peber

Sådan laver du kyllingelevermousse

Puds leverne af og dup dem tørre med køkkenrulle.

Hak løg og hvidløg meget fint og klar dem på panden i olie. Skub løgnene til side, skru op og rist leverne til de er lysebrune på begge sider. Tilsæt timian og hedvin. Lad vinen dampe næsten væk. Fjern timiankvisten og kom resten i en blender eller foodprocessor. Tilsæt fløde og blend et øjeblik. Tilsæt smørret lidt efter lidt mens maskinen kører. Smag til med cognac, eddike samt salt og peber. Kom moussen i en beholder og lad den blive kold.

Server moussen på tynde skiver ristet brød med cornichoner eller kompot af rødløgog evt. en salat af blandede bladsalater.

Tips

Kan også laves med andelever.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind