Her er opskriften på en kartoffelpizza med rosmarin og gedeost. Opskriften rækker til én stor pizza som rækker til 4 personer.
Ingredienser
1 portion pizzadej
durummel til udrulning
400 g kartofler
2 spsk olivenolie
2-3 kviste frisk rosmarin
salt og peber
150 g frisk gedeost
lidt god olivenolie
Sådan laver du kartoffelpizza med rosmarin og gedeost
Lav dejen og lad den hvile.
Slå dejen ned, ælt den let igennem og vend den i durummel. Lad dejen hvile igen mens fyldet forberedes. Tænd ovnen på maksimum temperatur, gerne 275°.
Vask kartoflerne grundigt og gnub så meget skræl af som muligt. Skær dem i meget tynde skiver og vend dem med olien.
Drys bordet med durummel og rul dejen ud til en stor tynd bund og læg den på en plade med bagepapir. Fordel kartoffelskiverne på pizzaen. Pil bladene af rosmarinen og hak den groft. Drys den rundhåndet over kartoflerne og krydr med salt og peber. Fordel osten hen over og dryp ekstra olivenolie på. Bag pizzaen nederst i ovnen til bunden er sprød og kartoflerne møre. Det tager 10-15 min. Flyt evt. pizzaen op på øverste rille de sidste par min.
Skriv et svar