• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Jordskokkesuppe med soyamarineret kuller

Jordskokkesuppe med soyamarineret kuller

Her er en forret med jordskokkesuppe med soyamarineret kuller. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

Til suppen

4 pillede, finthakkede skalotteløg
Lidt smør
150 g skrællede jordskokker i halvgrove stykker
1 dl hvedeøl eller hvidvin
2-3 dl fiskefond
½ dl piskefløde
Salt og peber
1 citron

Fisken

8 store tern af kullerfilet uden ben (bør have været frosset)
4 spsk soya
25 g skrællet og finthakket ingefær
Lidt finthakket chili
Lidt hakket koriander
1 lime
Rørsukker
4 bambusgrillpinde

Fremgangsmåde

Sådan laver du suppen

Gør skalotteløgene bløde i smørret i en gryde, de må ikke tage farve. Tilsæt jordskokkerne og lad dem lige sætte sig i bunden af gryden, tilsæt øl og lad det koge ind til en tredjedel. Tilsæt fiskefonden og fløden og lad nu jordskokkerne koge helt ud. Krydr med salt og peber.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft. Hvis du ønsker at gøre suppen mere spicy, kan du på toppen tilsætte et par dråber chipotlemos (dåse med røget chili i tomatsauce), det smager rigtig godt.

Hvis der mangler lidt fylde i suppen, kan du smørdampe lidt fintsnittet porre.

Sådan laver du kuller-fisken

Rør soya, chili, ingefær og koriander sammen. Smag til med limesaft og sukker. Lad fisketernene marinere heri i ca. 30 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Ved servering varmes suppen. Fisken trækkes på pinde med lidt lime.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind