Her er en ret fra Mellemøsten, som vi også kan få glæde af i Danmark. Hummus med lammekød er ikke nogen svær ret at lave, så de fleste kan følge med her.
Husk at læg kikærterne i blød dagen i forvejen. Brug det som en let forret eller som en lille snack.
Til 4 personer
Ingredienser:
600 g lammefilet eller lammemørbrad
250 g kikærter
100 g pinjekerner
1 dl græsk yoghurt
3 fed hvidløg
4 spsk citronsaft
1-1½ dl olie
salt og peber
Fremgangsmåde:
1) Sæt kikærterne i blød dagen før brug.
2) Kog dem som beskrevet på posen (ca. 45 minutter) og hæld vandet fra efter kogning.
3) Blend kikærterne sammen med hvidløg, citronsaft og yoghurt. Tilsæt olien lidt efter lidt, indtil du har en tilpas blød konsistens.
4) Smag hummussen til med salt og peber.
5) Læg hummussen på et fad.
6) Rist pinjekernerne på en pande uden brug af olie eller smør, og læg de ristede pinjekerner ovenpå hummussen.
7) Skær lammekødet i tilpas stykker og rist dem på en pande. Det skal kun steges ganske let.
8) Læg kødet ovenpå hummussen og pinjekernerne.
9) Pynt fadet med frisk koriander og f.eks. også nogle citronbåde. Nu er det klar til servering.
Skriv et svar