Her får du opskriften på fyldte courgetter og auberginer som i Provence. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
1-2 courgetter
1-2 auberginer
4-5 champignon
2-3 modne tomater
⅓ rød peberfrugt
1 løg
3 fed hvidløg
krummen af 2 skiver hvedebrød
½ dl olivenolie
1 bdt persille
5-7 ansjosfileter (de salte i olie)
½-1 dl mælk
salt og peber
en smule sukker
olivenolie og bouillon eller vand til bagning af grønsagerne
Sådan laver du fyldte courgetter og auberginer som i Provence
Tænd ovnen på 170° almindelig ovnvarme. Flæk courgetter og auberginer og udhul dem forsigtigt. Gem både indmad og skal. Rens champignonerne og hak dem fint. Halver tomaterne, klem kernerne ud i en sigte over en skål så saften opsamles. Hak peberfrugt og tomatkød groft. Pil løg og hvidløg, skær løget i kvarte. Kom begge dele i foodprocessoren sammen med peberfrugt, tomatkød og indmaden fra courgetter og auberginer, samt brødkrummen.
Kør det til et groft smulder. Kom olie på en stor pande og sauter smulderet heri. Det skal ikke brune blot blive blødt og måske gyldent i kanterne. Tilsæt champignon og tomatsaft. Lad det stege til væden er fordampet. Tag panden af blusset. Skyl og tør persillen. Hak den sammen med ansjosfileterne og bland det med grønsagerne. Rør mælk i til konsistensen er som en fars. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.
Fyld farsen i grønsagerne, stil dem i et ildfast fad. Hæld lidt olie over dem og lidt bouillon eller vand ved og bag dem i ca. 40 min.
Tips
Sørg for at bevare grønsagernes ydre skal hel og fin når de udhules, brug en lille kniv og en teske til udhuling.
Skriv et svar