• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Forretter / Cremet porre- og citronsuppe med kylling

Cremet porre- og citronsuppe med kylling

Her er en opskrift på en cremet porre- og citronsuppe med kylling. Opskriften er velegnet som forret. Du får ca. 2 liter med denne opskrift som passer godt til 6-8 personer.

Ingredienser

350 g renset løg
2 fed hvidløg
4 friske laurbærblade
Koldpresset olivenolie, til sautering
50 g citronskal (skåret i små tern)
1 tsk finthakket jalapeno-chili eller strejf af chiliflager
350 g kyllingekød (brystkød eller over- og underlår uden skind)
2 liter kogende vand
½ kg rensede porrer (det hvide)
friske mynteblade til topping
Havsalt
Friskkværnet sort peber

 

Fremgangsmåde

Skår løg og hvidløg i tynde skiver og hak laurbærbladene fint.

Varm en gryde op med lidt olivenolie. Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblade, citronskal og chili. Krydr med havsalt og friskkværnet peber og sautér i 20 minutter, uden at ingredienserne tager farve.

Tilsæt kyllingekødet og hæld kogende vand på. Kog suppen i ca. 45 minutter, eller indtil kødet er mørt. Tag kødet op og trevl det. Tilsæt imens groftskårne porrestykker og kog dem møre.

Blend halvdelen af suppen og bland den sammen med resten af suppen. Tilsæt kyllingekødet og server suppen med finthakket mynte på toppen.

Suppen er let og forfriskende med en markant citrussmag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind