Her er en opskrift på en cremet porre- og citronsuppe med kylling. Opskriften er velegnet som forret. Du får ca. 2 liter med denne opskrift som passer godt til 6-8 personer.
Ingredienser
350 g renset løg
2 fed hvidløg
4 friske laurbærblade
Koldpresset olivenolie, til sautering
50 g citronskal (skåret i små tern)
1 tsk finthakket jalapeno-chili eller strejf af chiliflager
350 g kyllingekød (brystkød eller over- og underlår uden skind)
2 liter kogende vand
½ kg rensede porrer (det hvide)
friske mynteblade til topping
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Skår løg og hvidløg i tynde skiver og hak laurbærbladene fint.
Varm en gryde op med lidt olivenolie. Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblade, citronskal og chili. Krydr med havsalt og friskkværnet peber og sautér i 20 minutter, uden at ingredienserne tager farve.
Tilsæt kyllingekødet og hæld kogende vand på. Kog suppen i ca. 45 minutter, eller indtil kødet er mørt. Tag kødet op og trevl det. Tilsæt imens groftskårne porrestykker og kog dem møre.
Blend halvdelen af suppen og bland den sammen med resten af suppen. Tilsæt kyllingekødet og server suppen med finthakket mynte på toppen.
Suppen er let og forfriskende med en markant citrussmag.
Skriv et svar