Her er en dejlig forret med kantareller. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1000 g kantareller
200 g fløde
50 g smør
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kantarellerne renses, vaskes og får lov til at rende af. de kommes i en kasserolle med salt og peber og holdes over ilden, som de er, til det vand, de indeholder er fordampet. Nu vil de være kogt i deres eget vand. Dette tager omtrent 20 minutter, men da er al væske også forsvundet.
Kom smørret og fløden i, smag til med krydderier og lad den stå over ilden i 4-5 minutter inden serveringen.
Svampene serveres på et godt stykke ristet brød og spises som en ret i sig selv. Server en tør mineralsk hvidvin til, som højner helhedsindtrykket.
Tips
Kantareller har et højt indhold af kostfibre, 5 g pr. 100 g, og gunstige mængder af A-vitaminet beta-caroten og indeholder mineralet kalium.
Hvis man ikke nyder dem med det samme, kan de holde sig i køleskab en uges tid eller dybfryses.
Skriv et svar