Her er opskriften på aspargesmousse i laksesvøb. Opskriften er en god forret til 4 personer.
Ingredienser
1 ds aspargessnitter (drænet vægt 270 g)
2 spsk finthakket løg
Lidt friskkværnet peber
1 spsk hakket dild
1 spsk hakket persille
1 dl piskefløde
½ dl syrnet fløde
6 blade husblas (eller 3 tsk husblaspulver)
200 g røget laks i tynde skiver
Pynt
Citron
Sorte oliven
Dild
Tilbehør
Flutes
Avocadocreme
Fremgangsmåde
De afdryppede asparges, løg, peber og krydderurter blendes. Husblasen udblødes 5 minutter i koldt vand, smeltes over vandbad og røres i aspargesmosen. Letpisket flødeskum og syrnet fløde blandes sammen heri.
Portionsforme fores med røget laks i skiver. Sørg for, at skiverne når op over kanten, så pakken kan lukkes.
Moussen kommes ovenpå laksen, og laksesiderne foldes ind over. Stilles i køleskab i 3 timer indtil servering.
Pakkerne vendes ud på tallerkener, pyntes med citron, sorte oliven og dild. Serveres med avocadocreme (klik på linket for at se opskriften) og flutes.
Skriv et svar