• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter / Rosen crème Brûlée med æble-chips

Rosen crème Brûlée med æble-chips

Her er en dejlig dessert som er perfekt til nytår eller andre festlige lejligheder. Rosen Crème Brûlée serveret med æble-chips. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

Crème brûlée

600 ml fløde
2 spsk tørrede rosenblade
½ stang vanille (kornene skrabet ud)
5 store æggeblommer
100 g sukker
Rørsukker til karamellisering

Æble-chips

2 æbler (skåret i supertynde skiver)
100 g flormelis

 

Fremgangsmåde

Crème brûlée

I en gryde varmes fløde, rosenblade, vanillekorn og -stang op til kogepunktet.  Tag gryden af varmen og lad væsken trække 10 minutter.

Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret i en skål.

Sigt rosenbladene og vanillestangen fra og hæld den varme fløde i æggemassen, mens der røres kraftigt. Hæld blandingen tilbage i gryden.

Varm cremen op ved meget svag varme og pisk, til cremen er jævn og tyk. Den må ikke koge.

Sigt væsken og kom den ned i 4-6 afkølede ramekiner. Afkøl natten over.

Et par timer før servering drysses crème brûléen med et tyndt lag sukker og sættes i et koldt vandbad med isklumper.

Varm grill-elementet i ovnen op og karamelliser cremen, til sukkeret er gyldent.

Afkøl i køleskab.

Æble-chips

Læg æble-skiverne på en plade, med bagepapir og drys med flormelis. Bag dem i en 100 grader varm ovn i ca. 5 timer.

Brug gerne de sprøde æble-chips istedet for en ske til at spise crème brûléen med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind