• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter / Marengs med bagte rabarber i råcreme

Marengs med bagte rabarber i råcreme

Her er en dejlig dessert med marengs med bagte rabarber i råcreme. Opskriften rækker til 4 personer.

Ingredienser

Marengs

1/2 dl pasteuriserede æggehvider (1 1/2 stk)
1/4 tsk hvidvinseddike
100 g sukker

Rabarberkompot

300 g rabarber
100 g sukker
Korn af 1 stang vanilje

Råcreme

2 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
2 spsk flormelis
2 dl piskefløde

2 kviste frisk mynte til pynt

Sådan laver du marengs med bagte rabarber i råcreme

Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud i 4 reder, 10 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir. Sprøjt først bunden ud og så den højere kant. Resten af marengsen sprøjtes ud til “marengskys”. Tør marengsen i ovnen i ca. 1 time og afkøl.

Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. Pisk fløden til en tyk skum og vend med æggesnapsen til en råcreme.

Lige før servering toppes hver marengs med råcreme og rabarberkompot og pyntes med mynte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind