• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter / Ferskenboller

Ferskenboller

Ferskenboller er en god og sjov opskrift. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

500 g små faste ferskner
Melis
2½ dl vand
2 spsk smør
2½ dl hvedemel
2 æg
100 g smeltet smør
1½ dl rasp
3 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Skræl og halvér fersknerne og tag stenene ud. Del dem i både og drys med lidt melis. Kog vand og 2 spsk smør op i en tykbundet kasserolle.

Tilsæt melet og rør kraftigt med en træske til dejen slipper bund og kanter.

Tag kasserollen fra varmen og tilsæt æggene et ad gangen under kraftig omrøring.

Form dejen til en rulle inden den er helt afkølet. Skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Læg en ferskenbåd på hver skive og rul sammen til en bolle.

Kog 2 l vand op med 1 tsk salt. Læg ferskenbollerne i og kog dem ved svag varme 8-10 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem løbe af.

Rul dem i en blanding af smeltet smør og rasp og sigt til sidst flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind